8

Новини

  • 12.08.2020 Все про пожнивні рештки

    ЯК ПОКРАЩИТИ РОДЮЧІСТЬ ҐРУНТУ? Високі показники родючості ґрунту є одним із ключових чинників, що обумовлюють стабільно високу врожайність сільськогосподарських культур. Саме тому в Північній Америці та країнах ЕС практика бережного ставлення до земельного фонду є нормою. В останнє десятиріччя у країнах із розвинутим сільськогосподарським виробництвом намітилася тенденція до біологізації рослинництва, починаючи від вдосконалення (урізноманітнення) сівозміни, внесення […]

    Читати
  • 21.07.2020 Ріпак озимий: сіємо, укорінюємо, підживлюємо

    В останні роки зростає інтерес аграріїв до ріпаку озимого. Чим це обумовлено та які нюанси посівної кампанії слід врахувати, розбираємося далі. Ріпак озимий сьогодні є інвестиційно привабливою культурою для аграріїв. Його площі щороку зростають, незважаючи на складну технологію вирощування. За даними державної статистики, посівні площі ріпаку озимого в Україні зросли з 415 тис. га у 2016 році до 1296 тис. га у поточному. В серпні […]

    Читати
  • 24.06.2020 Ріпак озимий: готуємо ґрунт до посівної 2020

    Як підготувати ґрунт, підлаштуватися під наявні запаси вологи, що робити із стернею – досвідом діляться провідні агрономи та науковці країни. Посівні площі ріпаку в Україні щорічно знаходяться в межах 0,8−1,2 млн га. Культура вважається високомаржинальною, проте вона не набула такої популярності як соняшник через складнощі вирощування. Останні починаються з посіву, який часто взагалі унеможливлюється через нестачу вологи. Високими є ризики загибелі […]

    Читати
  • 21.04.2020 Гелеві добрива із Німецькою якістю!

    Що ми знаємо про традиційні мікродобрива? Безсумнівно, що призначення, доцільність їхнього застосування, переваги та недоліки вже добре відомі та зрозумілі сучасному аграрію. Інша справа – мікродобрива у формі гелю! На сьогодні вони викликають у вітчизняних агровиробників все більшу зацікавленість, адже мають низку переваг у порівнянні із традиційними формуляціями і роблять живлення культур більш ефективним. Та […]

    Читати
  • 30.03.2020 Анатолій Янчук: Скепсис до біопрепаратів розбивається об результати

    Анатолій Янчук, менеджер із розвитку компанії «Агрінос» Вітчизняне сільське господарство інтенсифікується семимильними кроками. Та разом із впровадженням новітніх технологій, інноваційних засобів захисту рослин та використанням сучасної сільгосптехніки збільшується і кількість супутніх проблем. Це ерозія ґрунтів, випадки отруєння пестицидами та негативний вплив на екологію. У сучасній технології виробництва підвищувати якість і кількість вирощеної сільськогосподарської продукції без […]

    Читати
  • 14.02.2020 Юрій Джура: Корисні бактерії та біостимулятори для рослин — швидка біологічна допомога

    Через стрімкий розвиток агротехнологій давні й перевірені засоби чомусь відійшли на дальній план. Але кажуть, що багато біологічних засобів були несправедливо забуті і насправді можуть принести фермеру неабияку вигоду. Чому в Україні реабілітують біопрепарати та як вітчизняним агровиробникам вдається втричі окупити свої інвестиції в них, розповів директор компанії «Агрінос Україна» Юрій Джура. Коли і чому виникла потреба […]

    Читати
  • 18.11.2019 Валерій Ліневич: Досвід застосування біопрепаратів та антистресантів на Вінниччині

    Багато українських фермерів використовують у роботі практичний досвід своїх колег з регіону і не тільки, щоб адаптувати технології виробництва найкращим чином саме до місцевих умов та українських реалій. Людей, які є джерелом такого досвіду та експериментаторами у своїй галузі, закордоном називають трендсеттерами (від англ. trend — «тенденція», to set — «запроваджувати»). Одним із таких інноваторів […]

    Читати
  • 29.09.2019 Як успішний стартап почав працювати на ринку біопрепаратів у 30 країнах світу

    Як досягти світового визнання на ринку біопродуктів? Мати унікальні рішення, що поєднують у собі останні здобутки у галузі біотехнології і мікробіології та можуть бути легко інтегровані у базову технологію вирощування сільськогосподарських культур. За прогнозами ФАО до 2050 року населення планети має зрости ще на два мільярди осіб. Виклики продовольчої безпеки будуть спонукати людство до збільшення […]

    Читати
    Показати ще